رنگ کاری مبل

۲ بهمن, ۱۳۹۸

رنگ کاری مبل

رنگ کاری مبل در تعمیر مبل تهران

بی‌شک رنگ کاری مبل اولین قدمی است که در زمان تعمیر و احیا مبل باید به آن توجه کرد. با توجه به انواع مبل‌ها و متریال‌هایی که در ساخت آنها استفاده می‌شود، رنگ کردن مبل امری تخصصی است و نیاز به دانستن اطلاعات کافی در این زمینه دارد.

با این حال اگر شما می‌خواهید تا رنگ کاری مبل خود را در خانه انجام دهید و از سپردن آنها به کارگاه‌های مبل سازی خودداری کنید، باید نکات موردنظر در این زمینه را بیاموزید تا بتوانید مبل خود را رنگ کنید و از این طریق به فضای اطراف خود تنوع ببخشید.

 

رنگ کاری مبل چگونه انجام می‌شود؟

رنگ کاری مبل

رنگ کاری مبل روشی است ساده که با کمی صبر و حوصله و تهیه کردن مواد اولیه به راحتی انجام می‌شود. مبل‌ها با توجه به جنسشان ممکن است نیاز به رنگ مشخصی داشته باشند.
به همین دلیل در ابتدا جنس مبل خود را مشخص کنید تا از این طریق رنگ مناسب با آن را تهیه کنید.

رنگ کاری مبل چوبی

برای این امر کافی است تا مبل موردنظر خود را در جای مناسبی قرار دهید تا بتوانید بدون آسیب به دیگر لوازم جانبی رنگ کاری را انجام دهید. بعد از این مراحل زیر را برای رنگ کاری مبل چوبی خود انجام دهید.

  •   در ابتدا برجستگی‌های موجود در سطح چوب مبل موردنظر را بخراشید و به استفاده از سمباده یا هر وسیله تیز دیگری سطح موردنظر را صاف کنید تا در زمان رنگ کردن هیچ گونه ناصافی و سطوح برآمده ای در آن دیده نشود.
  •   در بعضی از موارد ممکن است در سطح چوب، خوردگی‌هایی صورت گرفته باشد و از این طریق سطحی ناصاف در چوب ایجاد شده باشد به همین دلیل نیاز است تا با خمیر بتونه این سطوح را بپوشانیم. این امر قبل از رنگ کاری مبل بسیار دارای اهمیت است. زیرا نتیجه رنگ را بهتر نشان خواهد داد. همچنین از این طریق رنگ کمتری به لایه‌های چوب وارد می‌شود.
  •   سمباده کشیدن مرحله دیگری است که باید حتماً بعد از بتونه‌کاری استفاده شود. با توجه به سمباده‌های متفاوت با برجستگی‌های ریز تا درشت بنا به نیاز خود این امر را انجام دهید.سنباده کشیدن قبل از رنگ کاری مبل و بعد از بتونه‌کاری سبب می‌شود تا چوب موردنظر رنگ را بهتر به خود بگیرد و از این طریق جذب رنگ به طور یکنواخت در سطح چوب انجام شود.
  •   در این مرحله استفاده از پرایمر روی سطح چوب کمک می‌کند تا در زمان رنگ کردن مبل به عنوان عایق زیر کار در نظر گرفته شود. پرایمر ها حلال‌های آب هستند و از این طریق جذب رنگ را روی چوب سریع‌تر انجام می‌دهند.در صورتی که قبل از رنگ آمیزی مبل‌های چوبی از پرایمر استفاده نکنید، مواد رنگی ممکن است به سطح چوب نفوذ کرده و از این طریق جلوه‌ای نازیبا را به مبل ببخشند.این مواد را با یک قلمو یا اسپری به سطح چوبی که سمباده کرده‌اید می‌زنید تا آماده سازی آن را قبل از رنگ کاری مبل انجام دهید. پرایمر زدن را در دو یا سه مرحله تکرار کنید تا از این طریق منافذ باز چوب بسته شود و رنگ کردن آن راحت‌تر صورت گیرد.
  •   بعد از اینکه پرایمر موردنظر خشک شد می‌توانید با سمباده کشیدن دوباره سطح آن را صاف کنید. این امر سبب می‌شود تا جذب رنگ بهتر صورت گیرد.
  •  رنگ کاری مبل را در این مرحله شروع کنید و هر بار لایه نازکی از رنگ موردنظر را با قلمو رنگ به روی چوب بزنید تا کلیه نقاط چوب را تحت پوشش قرار دهد. رنگ کاری را حداقل ۳ مرتبه تکرار کنید تا سطح چوب یکدست شود.
  •   برای براق نشان‌دادن و بالا بردن مقاومت مبل چوبی خود، از ماده جلا دهنده استفاده کنید. در این صورت جذابیت مبل شما بهتر از قبل دیده خواهد شد.

    رنگ کاری مبل پارچه‌ای

     

    رنگ کاری مبل

رنگ کاری مبل‌های پارچه‌ای پروسه‌ای متفاوت از مبل‌های چوبی دارد. نوع رنگی که برای این مبل‌ها انتخاب می‌کنید باید مخصوص پارچه باشد.

در غیر این صورت سطحی سفت و سخت روی مبل ایجاد می‌شود که به هیچ وجه قابل نشستن نیست.
علاوه بر آن رنگ و بوی نامناسبی را نیز ممکن است در فضای خانه ایجاد کند. همچنین پوسیدگی پارچه را نیز به دنبال خواهند داشت.

به همین دلیل به دنبال رنگ‌هایی باشید که مخصوص پارچه باشند. برای استفاده از این نوع رنگ‌ها با یک غلطک یا قلمو رنگ را روی سطح پارچه پخش کنید.
از این طریق رنگ موردنظر به طور یکنواخت در سطح پارچه قرار خواهد گرفت.

 

نکات کلیدی در مورد رنگ کردن مبل پارچه ای

نکته مهمی که باید در رنگ کاری مبل پارچه‌ای مد نظر قرار دهیم، توجه به جنس پارچه موردنظر است. رنگ‌های پارچه ممکن است روی برخی از پارچه‌های مبلی بهتر جواب دهند.
بنابراین در مورد نوع رنگی که می‌خواهید مصرف کنید اطلاعات کافی را به دست آورید.

از رنگ‌های آکریلیک و مات به صورت ترکیبی در رنگ کاری مبل پارچه‌ای استفاده کنید. یکی از رنگ‌هایی که می‌توانید برای این منظور استفاده کنید را رنگ گچ یا مولتی سرفیس می‌نامند.
این رنگ را با اسپری یا قلمو روی مبل موردنظر خود پخش کنید.

برای این منظور در ابتدا باید با مقادیر مشخصی آب این نوع رنگ را مخلوط کنید تا سریع‌تر جذب پارچه مبل شود. این کار را نیز باید به صورت چند مرحله انجام دهید و در فاصله هر مرحله مقداری آب را به سطح مبل بپاشید.
سعی کنید این کار را با دقت انجام دهید. در هر مرحله اجازه دهید تا مبل خشک شود. بعد از آن مرحله دیگر رنگ کردن را شروع کنید.

 بعد از تمام شدن رنگ کردن مبل، از سمباده برای صاف کردن سطح رنگ استفاده کنید. می‌توانید برای محافظت از سطح رنگ‌شده از واکس مخصوص پارچه نیز بعد از اتمام کار کمک بگیرید.

رنگ کاری مبل در تعمیر مبل از جمله فعالیت‌هایی است که به راحتی می‌توانید آن را با صرف هزینه کم در خانه انجام دهید و از این طریق به محیط داخلی و دکوراسیون خود تنوع ببخشید.
پارچه‌های مبلی ممکن است هر گونه رنگ را به خود جذب نکنند. بنابراین قبل از خرید رنگ در مورد جزئیات آن با افرادی که در این حیطه اطلاعات دقیقی دارند مشورت کنید.

 

مشاهده نسخه pdf مقاله: ویژگی های مهم رنگ کاری مبل را بیشتر بشناسیم

۵/۵ (۶ Reviews)
این مطلب را از دست ندهید :   رویه کوبی مبل
تعمیر مبل, رنگ کاری تخصصی

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *